Fylke:


Kjønn: Par
Rating: 3 / 0 / 0
I år har vi grillet mye, omtrent annenhver dag i mai.
Så kommer jo den eldgamle diskusjonen, kull vs gass. Vi griller på kull og sverger til det, god smak og det er koselig å kunne hive på noen kubber etterpå å sitte ute med ett bål som knitrer.
Videre har vi ett oppfølgingsspørsmål, enten du griller med kull eller gass, der er vi delt. Han mener det er greit å spise etterhvert som maten blir klar, slik att den ikke blir kald og kjedelig. Hun mener man skal grille alt så alle kan spise sammen og fokusere på det ikke på grillen.
Hva mener forumet om den problemstillingen?
Fylke:


Kjønn: Kvinne
Rating: 3 / 0 / 0
Her er det amerikansk BBQ og langtidsgrilling som gjelder, enten i vedfyrt smoker eller pelletsgrill… mann min er litt nerd på området 😁
Lager så alt blir ferdig samtidig 😊
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 9 / 0 / 0
Er vel over snittet glad i grilling. Går i perioder hva jeg bruker. Som i dag. En kotelettkam gikk på langtidsgrill i formiddag. Også blir det litt kylling og grønsaker på kullgrillen og kanskje noen pølser på gassgrillen. Kombinerer for å få ulik mat ferdig likt.
Grip dagen i dag. Morgendagen kjenner ingen.
Fylke:


Kjønn: Kvinne
Rating: 43 / 0 / 1
Kull gir best smak uten tvil, men gass er greiest i hverdagen 😀
A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 2 / 0 / 0
Kull gir best smak med opptenning i rør og du legger kullet i ring mer enn jevnt over. Det blir alltid varmest i midten så for å redusere varmen der og jevne utover legges det litt tykkere i kantene. Dette har jeg en god del år i ryggen på og med en sesong som starter i februar/mars og varer til nov/desember. En kamerat av meg som er en bra kokk sier at han ikke klarer det noe bedre så det tar jeg som et kompliment.
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 6 / 0 / 0
Jeg synes det er lettere å kontrollere varmen på en gassgrill. Men griller også på kull. Synes smaken blir litt annerledes, og kanskje bedre på kull. Mulig det bare er psykologisk.
Når det gjelder spørsmålet om man skal spise etterhvert som de ulike tingene er ferdig eller vente til alt er ferdig mener jeg det siste. Prøve å få alt klart samtidig.
Kjøtt kan gjerne hvile litt imens man venter på de tingene som tar kort tid å grille blir ferdige for eksempel.
Fylke:


Kjønn: Kvinne
Rating: 5 / 0 / 0
Elsker å grille. Alt mulig. Og er veldig flink til å grille ALLTID jeg som griller uansett hvor jeg er fordi jeg ikke lager skosåler
Beste smaken er uten tvil kullgrill. Men hatt gass siste årene og det funker digg. Kjapt ferdig. Plass til mye. Men savner smaken av kullgrill.
I May be bad, but Im perfectly good at it.
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 5 / 0 / 0
Orginalt og best smak selvfølgelig på kullgrill, men.....
Jeg griller hele året på terrassen, og bruker en Weber gassgrill.
Selfølgelig reklame og jeg er sponset.
Who the fuck is Craig?
( glemte ene spørsmålet.
All mat servert samtidig. Beste er å dele opp grillingen, f.eks. pølser til lunsj , burger mellommåltid og hovedrett litt utpå 😁)
Rekker å holde væskebalansen ved like og ikke så stappa av maten 🥳🍻
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 9 / 0 / 0
Men et spm som jeg lurer på. Jeg har ofte eikeflis i grillen. Både gass og kull. For litt mer røyksmak. Bare tull eller gir det, som jeg påstår en fantastisk smak. Bruker Jack Daniels flis for tida. Gir en herlig aroma.
Grip dagen i dag. Morgendagen kjenner ingen.
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 6 / 0 / 0

Men et spm som jeg lurer på. Jeg har ofte eikeflis i grillen. Både gass og kull. For litt mer røyksmak. Bare tull eller gir det, som jeg påstår en fantastisk smak. Bruker Jack Daniels flis for tida. Gir en herlig aroma.
Det er nok ikke tull. Har erfart at ulikt treverk setter smak på kjøttet. Selv liker jeg godt smaken som einerkvister setter, legger et par kvister på kullet.